CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

6 augustus 2011

Bijna Vakantie.... (nog 6 dagen)..... (Buitengewoon Hollands)


Ik ben vanmorgen aan de keuken begonnen.. de koelkast lekker schoon en opgeruimd aangevuld met verse producten... Vervolgens zijn de kastjes aan de beurt.... Je hebt altijd te veel rommel in je kastjes. Maar ik kan ook heel goed weggooien .. Een houten messenblok vergeeld.. hup de kliko in.. Hetzelfde gebeurt met een houten koffiefilter houder.. kapot en vergeeld. Hup ook onderin de kliko. We hebben hier eigenlijk alleen nog de Senseo in gebruik. Dus dat ruimt ook weer op!!
Dat zou je dan denken, maar met dezelfde vaart komt er ongemerkt weer wat nieuws voor terug.... Gisteren stond ik bij de blokker en al die hollandse spullentjes waren nu afgeprijsd. Leuk! want daar hou ik wel van. Ik ben wat dat betreft een echte hollandse meid.
Een knoflookpot met een hollands printje (nu voor 2,98) Ik heb hem meegenomen. Alleen de knoflook moet er nog in.


Het staat wel leuk op de aanrecht. Ook strak in een ander huis met een andere keuken.
Nu ben ik vooral met verhuizen in mijn hoofd bezig hoor, want voordat alles in orde is voor de verkoop zal nog wel eventjes duren. Maar in mijn hoofd kan ik dus al dozen vol inpakken. Vooral met spulletjes in mijn huis waar een emotionele waarde aan vast zit. Nu ik zo in de keuken bezig ben, ben ik me daar ook heel erg van bewust. Vreemde gewaarwording is dat ineens.
Hier dan wat fragmentjes uit mijn keuken.

De bovenste foto is een printje van een zeeman met een baard en een pijp in zijn mond. Het is wel een bekend printje want je ziet het wel meer. Maar ik zou de herkomst er niet van weten.
Wie is die zeeman en wie heeft hem gemaakt. geen idee!
Het is een klein aandenken aan mijn oma. Het heeft absoluut geen waarde.. maar wel voor mij..zie hier de achterkant. Het hangt hier al jaren in de keuken en zal dus ook meeverhuizen.


De broodtrommel van mijn moeder. Nog niet zo lang geleden gehad. Mijn moeder heeft hem al vanaf haar trouwen en er is al van alles in bewaard. Wol, foto's, papier. Nu al weer een poosje in ere hersteld want er zit weer gewoon brood in. Ik hoop er ook in een nieuwe keuken plek voor te hebben.



In mijn keukenkastje staat b.v een oude brintabus.. Deze is van mijn schoonmoeder geweest. Ik heb er weer Brinta in gedaan. De beschuitbus heb ik vorig jaar in het oude pakhuis gekocht. Ook met een leuk hollands printje.


Op de aanrecht staat al jaren het petroleum stelletje met een klein theepotje. Het is een aandenken van mijn andere oma. Het zal in een nieuw huis ook weer een plekje krijgen.

Het andere theepotje en zo heeft iedereen zo zijn vaste gewoontes. Die gebruik ik al jaren als plantengietertje.




En de oude keulse pot met houten lepels en zo heb ik ook al jaren een keulse zoutpot in gebruik.
Het zijn van die dingen die nooit anders zullen zijn ook niet in een nieuw huis.



Het kookboek van de C1000 Buitengewoon Hollands.. Even voor de sier neergezet. Misschien laat ik hem zo wel staan. Maar we eten zondag wel Bloemkool met een papje. Komkommer en een balletje gehakt erbij.


Hollandser kan toch niet. Alleen de klompen ontbreken nog.

Ik ga maar weer eens verder met de keuken..Hij is nog niet af... Tot morgen (groetjes Petra)

4 reacties:

Tineke

Wat mooi, al die keukenspulletjes met emotionele waarde.
Een aantal zijn heel herkenbaar voor me, de Brinta bus staat bv nog steeds bij mijn moeder in het keukenkastje.
Groetjes Tineke

Betsy

Oh, wat een heerlijke nostalgie. Ik herken het uit mijn jeugd (ben van 1959) en had het petroleumstelletje als bloempot in gebruik!
Mooi dat al die spullen er nog zijn.

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Anoniem

Weer een lekker lang Blog gelezen, wat zal je keuken er gezellig uit zien met alle dierbare spulletjes. Jij ook een fijne vakantie en maak maar leuke uitstapjes, groetjes Roos.

by Ieke

Wat een mooie Hollandse spulletjes. Als ik het klaar heb, stuur ik je nog even wat Hollandse haakpatroontjes. Niet te weerstaan...

Een reactie posten