CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

3 oktober 2011

Viva Colonia (zaterdag)

Ken je dat nummer Viva Holandia van Wolter Kroes. Ik weet nog goed dat toen ik dat nummer voor het eerst hoorde en ik de melodie gelijk herkende Het origineel is namelijk van de Keulse band Höhner. Viva Colonia.. Vond het wel leuk als kopje bovenaan in mijn bericht te zetten.


Vrijdag middag aangekomen. Dan moet je eerst nog met de S-Bahn, (dat is een netwerk van treinen in en rondom Keulen) Mijn vriendin woont in Keulen Porz. Met de auto naar de binnenstad is gewoon geen doen. Je kan er nauwelijks parkeren. Dus haalde ze me op van Hauptbahnhof en daarna verder met de S-Bahn. Eerst natuurlijk gezellig bijgeklets, Ik in het Nederlands en zij in het Duits en we verstaan elkaar prima. Haar nieuwe huis bekeken. De sjaal vond ze helemaal het einde. ook de drop en de picalilly ;-) want dat hebben ze niet in Duitsland. Verder had ik nog een metalen sierhart gekocht en een hollands schaaltje met sier bonbons. S'avonds zijn we gezellig uit eten gegaan.  Dus de vrijdag was ook zo om.

Zaterdag

Zeldzaam mooi weer natuurlijk rond deze tijd van het jaar. En ondanks de enorme drukte die er dit weekend gaande was in Keulen. 3 oktober is namelijk een nationale feestdag in Duitsland. De dag van de Duitse eenheid en ook de marathon van Keulen viel precies in dit weekend. (de hele binnenstad was zondag afgesloten) en de meeste winkels zijn dicht. Maar natuurlijk wel leuk om te zien.  2 jaar geleden was ik er ook precies rond deze tijd, toen bijna een hele week (vorig jaar was ze hier een week.)

Vanwege de drukte in de binnenstad en een grote demonstratie die er gaande was zijn we die zaterdag naar een ander winkelcentrum gegaan. De Arcaden. Wow!!!  Dat is wel weer heel wat anders dan dit duffe Bodegraven haha..



3 etages hoog, met noem maar op. Mit vielen Geschäften, misschien iets teveel gekocht. maar dat mag de pret niet drukken. Buiten in de winkelstraat waren ook veel van mijn favoriete winkels zoals Euroshop en Kik. Een soort wibra, maar dan leuker en groter.  Wol kun je daar ook veel meer kopen. Daar moet je hier in Nederland (zelfs in de stad) toch veel meer moeite voor doen. Ik heb wel wat bolletjes wol meegenomen in de herfstkleuren. bruin geel oranje en groen. (ook in een soort wibra winkel) Weet alleen niet of ik er direct wat mee ga doen, iets met pompoenen misschien, zie nog wel.




Tijdschriften op handwerkgebied zijn er dan ook volop. Heerlijk om in te neuzen.
In een hele grote winkel in de Arcaden  (Alfatex) was van alles te krijgen op gebied van stoffen, handwerken, borduren, knopen heeeele bakken vol, om misselijk van te worden, kant en garen, wol en katoen. Maar ook niet echt goedkoop. Omdat ik niet echt iets in mijn hoofd had. heb ik daar alleen dit borduurpaketje gekocht. inclusief lijstjes en garen afgeprijsd naar 5 euro.  :-)))  Dat vind ik wel  leuke prijsjes.


Euroknallers


Heb ik toch een beetje de herfst in huis gehaald ;-) 

Misschien dat ik ze voor de winter een ander mutsje geef.


Je zag heel veel van dit soort dingen van metaal.


en ook veel kerst al.


Een Euro

en nog een euro

past goed bij de kerstballen haha 



Deze kreeg ik van mijn vriendin :-)



Voor mijn dochter



Tijdschriften. 

Ook wat kerstig misschien ? 



Deze is echt wel leuk.
daar kom ik nog wel een keer op terug. 

Vanavond deel 2. 
zondagmorgen  in Keulen.

groetjes Petra


11 reacties:

Gerd@

Dat ziet eruit als een heel geslaagd weekendje Duitsland .... leuke foto's en mooie dingen gekocht .... Groetsss Gerd@

by Ieke

Jij hebt een heerlijk weekend gehad, dat kan ik zo al lezen!

Heb je het nieuwste berichtje op mijn blog al gezien?

Linda

Nou,dat ziet er heel geslaagd uit, fantastisch zoveel hobby/handwerkwinkels,ik denk dat ik ook eens richting Keulen moet ;-)

Marjo

Zo te zien al een leuk weekend gehad...

Marjo

Elizabeth

Ik ben even thuis voor de lunch.. en dacht "even kijken of Petra al iets geblogd heeft over haar weekend..." En wat een fantastische dingen lees en zie ik nu allemaal! Is het waar dat in Duitsland alles al veel eerder in Kerstsfeer is?
Nou, ik ben benieuwd naar het vervolgverhaal...

Groetjes, Elizabth

Jacomijn

Heerlijk om te lezen zo'n reisverslag !!!! :o)!!
Ze hebben in Duitsland ook best veel leuke handwerkblaadjes, hè !
En geinig, al die spulletjes die je hebt gekocht. Vooral dat borduurpakketje !!

Monique van den Berg

Ik hoor het al, je hebt een prima weekend gehad.
Ja, dat is wel jammer dat er in nederland niet zo heel veel op het gebied van haken en breien te vinden is. In mijn woonplaats hebben we helemaal geen handwerkwinkel. Dus ben ik al blij met Euroland waar ze wel bolletjes wol hebben. En inderdaad, qua tijdschriften hebben wij hier ook niet echt veel. Duitsland is wat dat betreft een verademing.

Vlijtige Handjes

Wat zul je genoten hebben. Al die leuke dingen voor een euro.
Ik ben benieuwd wat we nog meer te zien krijgen.

Betsy

Leuk dat je ons laat meegenieten van je weekendje Keulen. Wat heerlijk om zo lekker te winkelen en bij te kletsen en ook nog van dat prachtige weer erbij....

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Unknown

Wat leuk dat je zo'n geweldig weekend hebt gehad. Ben benieuwd naar het volgende deel.

Birgitte aka Bietje

Jouw weekend was weer goed zo te lezen. Keulen is een prachtige stad die we al te vaak overslaan als we een stedentrip plannen. Het plaatselijke dialect is zo leuk. Dus ik ging op zoek op internet naar liedjes in dat dialect, heerlijk. Ook Viva Colonia is echt zo'n liedje dat de hele dag in je hoofd hangt.

Een reactie posten