CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

13 oktober 2011

Nieuwe wollebollen, en leuke boekjes



Vandaag is de verjaardag van mijn vader, (84)  Ik had een vrije dag genomen om mijn moeder door de drukte heen te helpen. Reuze gezellig want zo zie je ook de Ooms en Tantes weer eens een keertje, want die komen alleen nog maar op de dag. Maar mensenlief wat een kippenhok ;-)  Evengoed weet ik weer alles van iedereen. De kwaaljes en de roddels ;-)  de verhalen over vroeger.  Je kent het wel.
Smiddags toen iedereen weg was, ben ik nog even naar dorp gegaan. Het was ook zo heerlijk weer.
Wat een verschil met gisteren.  Dus vond het wel lekker om even uit te waaien.




Voor wie het nog niets wist. De Zeeman heeft nieuwe wol, en het heet Sparkle. Weet niet of het te zien is maar er zit een mooi glimmend draadje door heen verwerkt. Het is verkrijgbaar in de kleuren lichtpaars, donkerpaars, diep donkerblauw, wit , zwart. knalroze, Meer kleuren heb ik niet gezien. Ik heb 4 bollen meegenomen. (geschikt voor nld nummer 8)
IK weet nog niet wat ik ermee ga doen, misschien maak ik er wel een paar grote kerstballen van (haha)
Maar het zal wel een sjaal voor mijn dochter worden.  Ik vond de kleuren erg mooi.

En dan heb ik nog 2 leuke boekjes bij de boekvoordeel gekocht.


Ja, je ziet het goed, een gebreide kerststal, weer wat anders dan kerstballen.. Het lijkt me wel een heel gefriemel, om het te gaan maken, al die kleine onderdeeltjes, kijk alleen maar naar die armpjes. dat is toch niet te doen ?  Maar alleen al voor de heb is het zo'n leuk boekje, ik kon het niet laten liggen. en dat voor €5,95. Inclusief het hele kerstverhaal. Ik vond het zo leuk. Misschien volgend jaar ;-)





En ook het volgende boekje is nieuw, ik had het nog niet eerder daar gezien.
150 bijzondere haak en breifiguren van  Heather Lodinsky




Veel gebreide motieven staan erin. 


En voorlopig even de laatste update van de kerstballen, De stand staat nu op 13.  nummer 14 is in de maak. En dat is voorlopig even de laatste, niet dat ik het zat ben maar ik heb nog iets leuks liggen waar ik vanavond aan wil beginnen en de haakpen he.....die wordt nu wel heel erg ongeduldig. Ik wil de granny's weer gaan oppakken. Morgen de Give-Away.

19 reacties:

Marjo

Ohhh zo herkenbaar ..deed ik vroeger ook,mijn moeder gaan helpen als ze jarig was ....enzzz...het lijkt alsof ik mezelf hoor praten als ik jouw verhaal lees.....en idd een kippenhok want ze zagen elkaar alleen met verjaardagen ....
Nog proficiat met de verjaardag van jouw vader (zou ik het bijna nog vergeten )

Marjo

Linda

Goh,leuke wol en leuke boekjes en ik ben benieuwd naar je give-away, ben nog in the winning mood ha,ha.Gr.Linda

MrsYarnart

first of all i wish a happy birthday to your father! what good books and nice balls you have. and i am looking forward to the give-away!

Angélique

Gefeliciteerd met je vader!
Gezellig toch, zo'n kippenhok? Hihi. (lastig voor de mensen met gehoorapparaat)
Die garen heb ik nog niet gezien hier bij de Zeeman. Ze hebben wel nieuwe kleuren acryl, maar deze zaal dan zeker nog binnen komen. Ik zoe er idd een heel grote kerstbal van maken in het roze bv en dan in de deuropening hangen, dat zal ze leren! Heb je trouwens je vader vandaag ook een kerstbal cadeau gedaan?
Het onderste boek heb ik ook half op mijn verlanglijstje staan, maar er staan idd best wel wat breipatronen in en tsja, dat breien is niet zo mijn ding (wat niet is kan nog komen hoor). Leuk die kerststal! Misschien passen die 2 hondjes die ook op je lijstje staan er wel heel goed bij :p (even plagen, mag wel hè ;-) )Ze mogen jou wel voor je verjaardag 10 blikken tijd geven, want je bruist van de ideeën.

Sandra

veel plezier met je aanwinsten :)

Mirjam

Hallo Petra,
Ten eerste van harte gefeliciteerd met je vader´s verjaardag. Lijkt me toch wel heel gezellig geweest, met allemaal ooms en tantes..
Ik zie mijn ooms en tantes niet op de verjaardagen van mijn ouders, maar juist op de jaarlijkse familie-kaartdag, of -fietsdag... De familie van mijn moeder (zij is 75 en de op een na oudste... de jongste is maar 6 jaar ouder dan ik ben) houdt elk jaar een kaartdag en een fietsdag voor alle broers en zussen en aanhang. Ik als oudste kleinkind (haha) heb me daar lekker tussengewurmd door gewoon een keer mee te fietsen. Hartstikke leuk om op die manier de contacten aan te houden. De familie van mijn vaders kant zie ik wel op diverse verjaardagen, waar ik toch redelijk trouw nog naar toe ga... Ik zou het allemaal ook niet willen missen.
Zo, dat wat betreft de familie..
Ik zag net dat je ook nog een blog hebt over je brei-rol; hartstikke leuk, ik ben gelijk volger geworden. Misschien ga ik nog eens wat meer steekjes leren op deze manier. Ik ken alleen 1 recht, 1 averecht, kabelsteek en twee ajour-steekjes die ik en paar maanden geleden van mijn moeder heb geleerd... Spannend om er wat bij te leren...
Voor nu een heel fijne avond Petra,
Groetjes,
Mirjam

Betsy

Gefeliciteerd met je vader! Leuk om alle familie zo nog eens weer bij elkaar te zien.
Leuke inkopen heb je trouwens gedaan! Zo kom je toch steeds weer nieuwe dingen tegen. Heerlijk om weer inspiratie op te doen en te bladeren....

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Anoniem

Weer een gezellig blog met van alles en nog wat en dat ene boekje met haak en brei patronen lijkt me ook leuk. Ik vind het zo jammer dat in de wol van Zeeman zoveel acryl in zit. Als ik daar een sjaal van om heb staat mijn haar rechtovereind zo statisch. Maar misschien wel leuk voor een tas of zo. Van Harte met je vaders verjaardag en wat zie ik 99 volgers, ik ga morgen gauw kijken wat je verzonnen hebt, groetjes Roos.

Pink Princess

Gefeliciteerd met je vader :) JOH bedankt voor die wol tip. Volgende week (hoop zo dat ze het dan nog/al hebben!) meteen even wat inslaan hihi. Ziet er zo mooi uit.....vooral dat knalroze (hihi) en dat paars ♥

Amarins

Gefeliciteerd met de verjaardag van je vader. Zo te zien heb je nog even genoten van je inkopen. Wat een prachtige spullen en mooie boekjes. Bijzonder zo'n gebreide kerststal.
Veel plezier met je kerstbal nog even en je granny's. Groetjes, Amarins

Jacqueline

Daar kan ik altijd zo van genieten hé..nieuw boekje om in te snuffelen en nieuwe bolletjes wol.. jij ook hé!

Jacomijn

Gefeliciteerd !! En leuke boekjes !! 150 bijzondere haak-... etc. heb ik ook, maar die met die kerststal lijkt me ook wel wat !!
De taart waar ik het over had, kon je zien in ht blogbericht waar ik naar verwees, vandaar !!
Als het goed is, ga ik 'm van het weekend maken en dan zie je 'm komende week ongetwijfeld wel langskomen ! hihihihi !!

Anje

Een Pappafelicitatie van mij erbij! Heerlijk toch zo'n rijk familiefeestje.... En maak je niet ongerust die armpjes kun je heel makkelijk maken met Icordbreien...... 3 of 4 steekjes op een naald zonder knop, recht breien en na de laatste steek niet keren maar de steken weer naar het begin schuiven. Bij de eerste steek de draad iets aantrekken. Prachtige armpjes.........
Mooie Julekuler heb je weer. Ik heb je Uilenbal gebreid, moet alleen nog oogjes opnaaien.....
Groetjes Anje.

Elizabeth

Nog van harte gefeliciteerd met je vader, Petra!
Wat zullen je ouders blij zijn met zo'n lieve en behulpzame dochter. Als de band goed is, dan gaat dit ook vanzelf, denk ik.
Natuurlijk heb ik weer staan "kwijleballen" bij je nieuwe aankopen..
En moet je weten dat ik straks even wat kleren terug moet brengen bij de Shoeby (alles is te klein voor zoon Robert met z'n 199,5 cm..) en dat daar tegenover de Zeeman zit en een paar pandjes terug de handwerkwinkel..., gevaarlijke buurt voor mij hoor.. En zeker na zo'n berichtje! Hahaha, ik weet zeker dat ik ga kijken naar die bollen.
Ik had al een paar keer gehoord over kerststal breien, het leek me eigenlijk helemaal niks. Maar nu ik de foto's zie uit het boekje, vind ik het echt leuk. Jozef en Maria op dat ezeltje.. en de drie wijzen. Knap hoe ze de typetjes toch kunnen maken en neerzetten.
Om dan over je andere boekje maar te zwijgen..., zucht..., daar wordt een mens hebberig van. Het verjaardagsgeld brandt in m'n zak, geloof ik.
In elk geval heb ik weer super genoten van je gezellige berichtje! En nu ga ik eerst aan de brei (ja ja om half 9..)
Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

Monique van den Berg

Petra nog van harte gefeliciteerd met je vader.
Ik was gisteren bij de Zeeman en toen hadden ze die nieuwe wol nog niet maar ik kreeg een foldertje mee waar de nieuwe garen al wel in stonden dus het zal binnenkort wel te verkrijgen zijn. Ik hoop dat het een beetje zacht garen is want dat stugge hoef ik niet :-)

Groetjes, Monique

Jacqueline

haha.. je raadt het nooit.. ik ben ook in het bezit van een paar mooie boekjes van boekenvoordeel!! Gisteren nog een beetje jaloers naar jou gekeken en.. nu heb ik ze ook!

Michelle

Leuke boeken heb je gehaald, voor dat geld kan je ze niet laten liggen nee. Ik heb laatst nog twee handwerkboeken bij de Euroland gekocht. Toch leuk dat dit soort winkels zulke boeken enz hebben :)

by Ieke

Gefeliciteerd met je paps! Dat is een hele leeftijd zeg, maar heerlijk dat jij de hele dag lekker geholpen hebt!

De wol bij de Zeeman heb ik niet gezien. Is maar goed ook, want ik mag geen nieuwe garen kopen... Maar nu ik ze zo zie liggen, die bollen van jou, begin ik toch wel een beetje kriebels te krijgen...

sarams1987a

prachtige kleuren wol, warme kleuren. al een idee wat je ermee gaat doen ?

gelukkige verjaardag voor je vader geweest. ? ;)

Mvg Sarah

Een reactie posten