CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 november 2011

Een knopendoos uit Roelofarendsveen.

We zijn vandaag naar de Snuffelmarkt in Roelofarendsveen geweest. Een tweedehands rommelmarkt.
Ik hou er wel van om zo af en toe naar een rommelmarkt te gaan en lekker rond te snuffelen tussen al die oude spulletjes. Deze markt  is sinds september geopend en niet zo heel erg ver van hier vandaan (20 minuutjes met de auto) 3 hallen vol met allerlei "rommel", het is maar net waar je interesse naar toe gaat. 

Valt mijn oog ineens op een oud blikje vol met knopen.. Kijk daar ben ik wel in geïnteresseerd en zeker als het maar 2 euro is. Er zullen er vast wel  een paar van pas komen.
Het is een oud lelijk blikje vol met deuken en krassen. Maar het heeft wel wat. Het is vast van een oud omaatje geweest. Je snapt niet dat mensen dat weg kunnen doen. Je vraagt je ook af waar die knopen allemaal opgezeten hebben. Overhemd knoopjes, van die grote bruine knopen voor op een stoere jongens jas, zeeuwse knopjes knopen (die hebben vast op een mooi bloesje gezeten) er zitten ook van die parelmoer kleurige knoopjes tussen. Zo leuk om te zien al die knoopjes bij elkaar.
Mijn moeder heeft ook zo'n knopendoos/blik  helemaal vol. Ik speelde er altijd mee en mijn kinderen ook als we daar waren. 








4 oude grote zwarte bolknopen
Misschien voor op een tas.
In ieder geval ga ik nog een kerstbal maken vol met knoopjes
:-) 
Verder heb ik nog wat andere rommeltjes gekocht.
Maar die knopendoos wilde ik hier
graag laten zien. 

vanavond verder met mijn plaid
de 3e rij zit bijna vast
nog 7 te gaan

grtjs Petra

20 reacties:

Marjo

Ohhhhhh wat vind ik dat mooi ...zulke prachtige doosjes en dan nog wel vol met knoopjes ...en dan voor maar 2 euro !! Wowwwwwwwwwwww.....

Liefs
Marjo

Gerd@

Ooohhhhh een knopendoos daar hoop ik nou ook elke keer op als ik naar de kringloop of wat ook ga maar tot nu toe nog geen geluk gehad
prachtig ......... groetss Gerd@

Johanna

Ik heb ook zo,n bak vol, koop ook weinig knopen omdat ze meestal vrij duur zijn. En op rommelmarkten kom ik ze gereld tegen.

Mirjam

Hallo Petra,
Wat schiet je al lekker op met je plaid. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van al die prachtige kleuren bij elkaar...
En je knopendoos is ook geweldig, zelfs op de markt betaal je voor een simpel knoopje al 60ct.
Ik wens je een heel fijne zondag,
Lieve groet,
Mirjam

Tineke

Ow, wat leuk al die knopen.
Knopen kopen is best wel duur en als je dan tegen zoiets aanloopt!!!!
Proficiat met je aankoop.

Willy

Hej Peetje, wat een leuk verhaal over de knopendoos. Mijn moeder heeft er ook één en daar speelden mijn zus en ik vroeger mee en onze kinderen later ook. Nu heb ik zelf ook een knopendoos die alleen maar voller wordt.
Groetjes

Happy in red

Oh, ik ben gék op oude knopen!!!
Goede vondst dus.
Esther.

Anoniem

prachtige knopen. hoeveel zou je er hebben ?
leuke kleuren

Elizabeth

Roelofarendsveen... dat riep oude herinneringen bij me op. Ik kom van oorsprong uit Stolwijk en had een vriendin in Lisse. Dan ging ik met de auto daar een weekend heen en dan reed je via Alphen enzo ook door Roelofarendsveen..., leuke plaatjes hoor! En zeker als je daar zo'n schat in een blikje vind... Wat een geluk, daar word je hartstikke blij van. Knoopjes zijn best duur, maar voorlopig kun je vooruit!
Succes met je deken, je kunt er bijna al een beetje onder gaan zitten...

Groetjes, Elizabeth

Dorien

Heerlijk he, zo'n vondst. Het leukste wat er is, een oud blikje vol met knopen! Daar kun je er nooit genoeg van hebben. Ik heb pas nog een heel leuk idee voor kerstballen op mijn blog gezet. Daar kun je heel wat knoopjes voor gebruiken!

Moos

Grappig toch als je bedenkt dat er elk knoopje een verhaal zit ....

Een onwijs leuke, voor een koopje, en zeer bruikbare vondst meid!

Anoniem

leuk om zo te snuffelen en dan zo'n schat te vinden, veel knoopplezier,
groetjes Judith

Moon

Gave vondst!! Heerlijk om te rommelmarkten en helemaal om dan zoiets te vinden. Je bent niet bij te houden met je blogberichten, althans voor mij nu even niet, maar ik ga ze later nog bijlezen. Groetjes!

Birgitte aka Bietje

Wat een schat heb je gevonden. En dat voor 2 euro. Fijn dat er rommelmarkten zijn. Wij komen goedkoop aan allerlei dingen en zij komen van hun overtollige spullen af en verdienen er ook nog wat aan.

by Ieke

Wat een prachtige knopendoos heb je gevonden! Echt prachtig!

En je deken gaat al lekker hard. Je haalt me in...

Anoniem

Leuk die knopen , wij speelden vroeger altijd winkeltje en waren de knopen geld ;o)
fijne zondag...

Ans

Wat leuk Petra, zo'n knopendoos had mijn Oma ook. En als wij daar vroeger op bezoek waren, mochten wij kinderen daar dan mee spelen. Ik kan dan ook geen doos met knopen laten staan, als ik op een markt of bazar ben. Gewoon om dat gevoel van vroeger weer te voelen. Groetjes, Ans

Betsy

Wat een rijkdom, zo'n blikje vol met knopen! Lekker uitzoeken, kijken en bedenken wat je daar allemaal mee kunt doen.

Mijn blogberichten komen inderdaad niet door. Ik heb het al opnieuw geprobeerd, maar ik zie hem niet bij anderen verschijnen...
Nog maar eens proberen. Dank voor je opmerking hierover :)

fijne zondag en een lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

petra

Wat een leuk blog heb je en wat een leuke vondst! Knopen zijn zó leuk om mee te werken!

Rachel

Wat een mooie vondst. Ik hoop dat je er veel plezier zan zult beleven.

Een reactie posten