CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

6 november 2011

Easy Like Sunday Morning....



Zondag is altijd een beetje mijn speciale dag. Ook nu ik nog een beetje grieperig ben. Lekker rustig in alle vroegte je eigen dingetjes doen, terwijl de rest van de fam. nog op bed ligt... zo heerlijk rustig..

Hebben jullie gisteravond ook naar Paul de Leeuw gekeken. Maria Mena was trouwens geweldig... En de heren Arno en Carlos tussen al die ballen, breiend, Geweldig!!  Ik zag dezelfde trui als op de voorkant van het boek. Stiekem was ik toch wel een beetje jaloers hoor, had er heel graag bij willen zitten, maar helaas pindakaas. Als ik niet ziek was geweest had ik moeten werken.
Dus dit feestje ging aan me voorbij.  Gisteren heb ik tijdens de tv-show. (vond mezelf toch wel een beetje zielig) maar een kerstbal opgezet. was ik er toch een beetje bij betrokken.. (hij is al af ook)  Moet hem alleen nog opvullen. De heren doen een uurtje over een bal ??   knap hoor. Ik heb er toch een paar uur voor nodig, zo alles bij elkaar. Deze is zoals hij in het boek staan in zwart wit gebreid. Wat dat betreft volg ik vaak het exacte patroon en kleurkeuze.
Ik heb voor mezelf besloten om ze alle 55 te gaan maken. Al moet ik er een heel jaar over doen. ;-)


Nu heb ik weer een nieuwe bal opgezet, Alleen met die nieuwe glitterwol van de zeeman. Ben zelf wel benieuwd hoe dat er gaat uitzien. Deze ga ik niet inbreien. Dus dit wordt een echte sneeuwbal.

Dan heb ik nog wat leuks om te laten zien, weet alleen nog niet wat ik ermee ga doen. Dus ik vraag jullie hulp.
Gisteren kwam de buurvrouw langs met een tas vol met handwerkboekjes en dit. Haar moeder verhuisd naar een bejaardenflat en dit lag nog op zolder. Kijk maar wat je ermee doet zegt ze, Als je het niets vind, gooi je het maar weg hoor. Zelf houd ze er niet van.



Weggooien nee, want het is handwerk en er zitten prachtige kleedjes tussen. Maar wat moet je er dan mee ?
De paar kleedjes die ik zelf heb gemaakt zijn er meer dan genoeg. Nu heb ik ooit wel eens ergens iets gezien, waar ze oude kleedjes voor gebruiken, maar kan me niet meer heugen waar en wat het precies was. Ik heb ze inmiddels gewassen en hou het nog wel in gedachten. Mochten jullie er ideetjes voor hebben dan hoor ik dat heel graag. 

De boekjes over weven zijn wel interessant. Ik Zou de techniek best wel willen leren. Maar de tijd ontbreekt. Zoals zo vaak. De Durable boekjes heb ik al, maar die vinden vast wel een bestemming. Het boekje fijn haakwerk, zit vol met gehaakte kanten kleedjes. Zal me niets verbazen als er een paar uit dat boek zijn gemaakt. Zover heb ik het nog niet onderzocht. 
Het boek over lampenkappen komt echt uit de jaren 70/80 Heerlijk ouderwets. Leuk om bij de verzameling te zetten. Dus een leuke verrassing van de buuf. Hopelijk komen ze nog meer op zolder tegen (hihi) 

Ondertussen heb ik mezelf verwend met een heerlijk bakje koffie, ga ik weer even terug naar de bank met een dekentje, de kerstballen en de granny's.... Heerlijk ouderwets en Easy Like Sunday Morning.

Fijne zondag allemaal
Lieve groetjes Petra

25 reacties:

Anoniem

Geniet van je heerlijke zondagmorgen! Ik zit ook te genieten van jouw blog!

Groetjes,
Renske

Monique van den Berg

Ja, ik heb Paul de Leeuw ook gezien. Ik kan me niet voorstellen dat die mannen maar een uurtje nodig hebben om een kerstbal te maken, maar ik kan niet breien dus....
Inderdaad zonde om die kleedjes weg te gooien. Misschien kan je ze als applicatie op een kussen maken.

Groetjes, Monique

Hetty

Hoi Petra.
Leuk al die verschillende gehaakte kleedjes.
Ik heb jaren geleden ook wel kleedjes gehaakt ook een paar de er bij liggen.
Die durable boekjes heb ik ook wat van.
Dat fijn haakwerk boek heb ik ook al gehad.
Ik vind het jammer dat die durable boekjes niet meer te koop zijn,vroeger kochte ik ieder deel.
Maar een paar heb ik niet meer waren zoveel gebruikt.
Ze zagen er niet meer uit.daarom weg gedaan.
Fijne zondag groetjes Hetty.

Johanna

Maria Mena wel gezien, jammer genoeg de mannen niet. Eigenlijk kijk ik nooit t.v.
Kleedjes kun je op kussens naaien. Of ik zag ze ook om een fotolijstje ergens. Leuke boekjes, sommige staan hier ook in de kast.

Zaanse Zolder

Dat zijn wel veel kleedjes ja! Gewoon even laten bezinken en dan komen de ideetjes vanzelf wel. Ik zag laatst op het net dat ze er een hanglamp mee hadden bekleed, geeft een mooi effect.

Angélique

Dat kerstballen-breiboek heeft bij jou wel zijn aanschafprijs opgebracht. Je gaat als een trein! Ik vind ze er leuk uitzien en ik merk dat jij er echt lol in hebt. Ben benieuwd naar de sneeuwbal. Ik heb die garen ook omdat ik meteen aan sneeuw dacht toen ik het zag liggen.
Al die kleedjes... Ik zou het zo even niet weten wat je daarmee kunt doen. Ja, aan elkaar haken en een stoelhoes van maken? Haha, nee, ik heb geen idee, houd zelf ook niet van deze kleedjes, maar kan het handwerk wel erg waarderen; ik doe het die mevrouw niet na.
Ben je al een beetje aan het opknappen? Neem nog maar een extra kopje thee zodat je snel weer opknapt ;-)

Unknown

Geniet van de zondagochtend!!! Echt zo'n dag (ochtend) voor jezelf is goud waard!
Ik heb zitten wachten op het ballenboek maar toen het er eenmaal was werd het zo'n hype dat is besloot niet mee te gaan doen maar nu kriebelt t weer .... zal ik dan toch maar???

Marjo

Idd voor een kussenhoes ...en ze bijv eerst in leuke kleurtjes verven ...of zoals ik ook al gezien heb ...er mandjes van maken ...met water en suikeroplossing ....
Hopenlijk is je griep snel voorbij ...
geniet van je zondag

Liefs
Marjo

Vlijtige Handjes

Fijn dat het wat beter gaat. Je stukje over Paul heb ik maar snel gelezen want ik moet hem nog zien. Een echte buit die je gekregen hebt. Een kleedje is misschien ook wel leuk om een tas mee te maken. Een ronde voor schuin om. 'Fijn Haakwerk' had ik ook maar in een opruimwoede allemaal weg gedaan. Jammer dat zou ik nu niet meer doen.
Geniet van je zondagsgevoel, groetjes Anita

Willy

Je hebt weer een mooie kerstbal gemaakt. Ik vond ze op tv zo groot lijken. Een bal in één kleur gaat natuurlijk nog weer sneller, ik ben benieuwd naar die van het glittergaren.
Ik heb even geen idee voor je kleedjes, maar als ik iets tegenkom zal ik aan je denken.
Fijne zondag, groetjes

OCTOPOES

Misschien deze? Leuk en hip: http://www.moredesignplease.com/moredesignplease/2011/3/4/diy-doily-lamp.html

Groetjes

Phebe and Jane

Mooie kerstbal hoor. En wat leuk, die kleedjes en vooral die oude boekjes.
Word maar snel weer beter en geniet van je zondag.
Groetjes,
Marian

foekie's fashion

Mooie kleedjes, ik heb wel eens gezien dat ze er delen voor gebruikten op een quilt. Leuk he die gebreide kerstballen. Groetjes van JOke

Linda

Zo dat zijn heel wat kleedjes,de enigste optie die ik heb is ze idd. op een kussen naaien heb ik laatst met een nieuw gehaakt grijs kleedje voor mijn dochter gedaan.Ik ben zelf niet zo van de kleedjes maar je vind er vast een bestemming voor,beterschap en fijne zondag,groetjes Linda.

Anoniem

Het zag er wel gezellig uit de breiende ballen mannen en een leuke actie om iedereen met een tasje naar huis te sturen om ook een kerstbal te breien.Jij hebt ook een sterke motivatie om ze allemaal te maken? Je houd van patroontjes, breirol, breideken en breiballen. Soms is het een uitdaging om uit je eigen patroon te stappen en iets totaal anders te gaan doen om weer terug te keren wat je eigenlijk het liefste doet met héél véél plezier,groetjes Roos

Dorien

Nu we toch in de ban van de kerstbal zijn, zou je ze op een of andere manier niet kunnen gebruiken voor kerstballen??

Jacomijn

Alweer zo'n mooie bal !!

Wat betreft de kleedjes heb ik wel eens gezien dat ze de kleine gebruiken voor kussenovertrekken. Je maakt een hoes en op de voorkant naai je dan zo'n doily. De ondergrond schijnt er dan een beetje doorheen. Wellicht voor je nieuwe bank ? Paarse kussenhoezen met op de voorkant zo'n klein kleedje ?
Qua grote exemplaren heb ik wel es gezien dat ze die gebruiken om een lampekap mee te bekleden of als vitrage voor een kleine raam.
En soms moet je zulk soort dingen gewoon bewaren, want er komt een dag dat je denkt: hè, daar zou ik dat wel eens voor kunnen gebruiken !! Tenminste, zo gaat dat bij mij vaak !! :o)!!

Jonneke

Lekker he, zo genieten van je zondagmorgen!
Er is iets grappigs; ik heb gisteravond ook een kerstbal opgezet met het glittergaren en ik ga er ook niets inbreien. En ik heb me ook voorgenomen om alle kerstballen uit het boek te gaan breien. Kunnen we elkaar aan de gang houden als het idee een beetje versloft(hihi)
Geniet lekker verder van deze zondag!
Groetjes, Jonneke

Moon

Tjonge het is niet bij te houden, al die leuke blogs bijlezen. Maar ik ben met de jouwe weer een beetje bij. Gaaf is je tweede sjaal geworden! En je kerstballen ook! En je grannykleed gaat volgens mij echt prachtig worden, mooi op je nieuwe bank. Leuke verrassing van de buurvrouw. Nu zit ik me suf te piekeren over die kleedjes, ik heb daar iets van gezien maar ik weet natuurlijk niet meer waar. Heb al wat gezocht maar nog niet gevonden, als het toch lukt hoor je het van me.
Beterschap!

Groetjes, Simone

Karin

Hoi Petra,

Wat een leuke buit heb je weer gescoord.
Ik zag pas op de blog van Makkie (http://itsamakkie.blogspot.com) een post over het verwerken van zulk soort kleedjes...misschien heb je er iets aan?

Groetjes

Birgitte aka Bietje

Zo te horen ben je weer een beetje beter(der). Ik heb gisteren de herhaling nog gezien. Vond het wat tegenvallen. Het onderwerp kwam (voor mij) niet echt goed uit de verf. Maar ik had graag in het publiek gezeten en de goodybag gekregen. Jammer, dat jij niet kon.

Moos

Dat zijn nog aardig wat kerstballen te gaan Peetje hihihihihih Toppie hoor!!!!

Hoop dat je je inmiddels een beetje beter voelt. En denk erom hoor: goed uitzieken .....

Dokter Moos heeft gesproken hihihihihhihi!

Liefs

Elizabeth

Fijn dat je weer aan de beterende hand bent!
De kerstballen worden nu populairder dan populair, zul je zien. Ik hoop dat het veel mensen tot breien gaat aanzetten, want het is toch zo leuk.
Na de bazaar ga ik ook weer aan de balletjes hoor, heb het boek niet voor niks gekocht!
Wat een mooie spulletjes heeft de buuf gebracht, maar ik heb geen kleedjestip... Misschien eens op het hobbydoos forum vragen?

Groetjes, Elizabeth

by Ieke

Och, wat kan ik heerlijk jaloers zijn naar jouw easy like sunday morning. Hier is sunday morning meestal: wie het eerst uit bed is, is de klos om de hond uit te laten. En helaas wacht die niet tot een christelijk tijdstip. Nee, kwart over 7. En dan op zondagochtend!

Je kerstbal is zoals altijd weer prachtig! Je bent er een echte specialist in aan het worden. Straks heb jij nog maar een uurtje nodig, net als Arne en Carlos!

Die kleedjes, ik zit even te denken. Ooit heb ik er ook wat mee gezien. Weet alleen even niet meer wat het was. Komt wel weer... Vooral bewaren!

Angélique

Je wordt op je wenken bediend:
http://echt-studio.blogspot.com/
Hihi! Succes!

Een reactie posten