CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

29 februari 2012

1 ei is geen ei :-)))


Ik heb de smaak weer te pakken hoor, eitjes breien.
En wat zijn ze leuk om te maken..Voorlopig brei ik eerst de voorbeelden uit het nieuwe boek van  Arne en Carlos. Deze die ik dus heb gebreid staan er allemaal in. Misschien later eens zien of ik er zelf een paar kan verzinnen.  En wat ben ik blij dat ik een fijne voorraad lambswool heb in diverse leuke frisse  lente kleurtjes.. Toendertijd bij de snuffelhal lag een restpartij van 0,75 eurocent een bolletje en dat was harstikke goedkoop. normaal zijn ze rond de  3 euro..Ik heb toen van alle kleurtjes 1 meegenomen. Dat was leuk.. samen met mijn moeder stonden we voor de winkel te graaien in een grote bak met wol...



De kleurtjes die ik heb, hebben ze lang niet allemaal meer. Maar Lambswool vind ik wel hele fijne wol om mee te breien ..Ik heb er de kerstballen van gebreid en nu dan de paaseieren... De teller staat inmiddels op 4.
Ik hou denk het alleen op eieren. er staan ook ballen in het boek. maar het formaat ei is wat kleiner dan de balletjes en ze zijn dan ook lekker snel klaar. 
Schatig zijn ze he...  In het boek staat ook nog een hele leuke paashaas,en een leuke kip om te breien.. Ik moet me echt inhouden, Maar ja de tijd he.. die hebben we niet altijd. dus eerst maar eieren..

Dit was de eerste bal die Arne en Carlos zelf maakte, Het is nagemaakt van een tekening uit een kinderboekje. Het onderste eitje zijn de dansende haasjes. deze is wat minder goed gelukt. De vorm is wat langer. en het trekt een beetje in. Maar goed, het is een ei en zo op de foto valt het wel mee
De eitjes zijn 15 gram in totaal. 





Op naar ei nummer VIJF  :-)




28 februari 2012

Uitzetten Woordvarificatie

Ik lees wel vaker deze oproep.
zelf heb ik het ook al een tijdje uit.
en gelukkig steeds meer bloggers met mij.
maar nog niet allemaal :-))

Ik vind blogger nu steeds lastiger worden met die rare woorden
om in te typen die haast niet te lezen zijn.
Misschien dat ik een beetje kippig ben zo af en toe
maar het gebeurt me regelmatig dat ik pas na 2 of 3 pogingen
een reactie kan plaatsen.
Dus lieve medebloggers
help mee om het bloggen wat gebruiksvriendelijker te maken.










27 februari 2012

op de vroege morgen.....

EI- EI :-))))

De eerste 2 en  Wat is het toch leuk om te doen..
er zullen er nog wel meer volgen.






Nu snel aan het werk
:-)

25 februari 2012

Spelen Met Restjes - 3 Suisses

Spelen Met Restjes - 3 Suisses

De 2 boekjes die ik gisteren liet zien krijgen  een vervolg.
Inmiddels heb ik begrepen dat er ooit  8 deeltjes van zijn uitgegeven

Spelen met Restjes deel 1 t/m 6
Het vrolijke Restenboek
Plezier met resten

Het zijn echt hele leuke boekjes met veel herkenbare patroontjes van vroeger.
Petroontjes die we als kind ook maakte tijdens de handwerkles. Een stukje handwerknostalgie ..
Na een zoektocht over het wereldwijde web vond ik zowaar alle deeltjes :-)  op een oude vergeten site van Multiply...Ik ken de persoon niet  maar ze komt uit Belgie en ze heet Georgieke...De site wordt helaas  ook niet meer bijgehouden en je kan er ook alleen maar bij als je zelf ook een acount hebt. Ooit heb ik daar een site aangemaakt  maar omdat het niet erg handig in gebruik is ook weer mee gestopt. Maar ik wil  Georgieke via deze weg  enorm bedanken. (mocht ze het ooit lezen) Dolgelukkig dat ik nu alle deeltjes in mijn bezit heb wil ik ze eigenlijk ook niet voor mezelf houden. en geef ik ze door aan iedereen die ik er blij mee kan maken. Het zijn oude boekjes en erg moeilijk nog om tweedehands te krijgen..en als ze er zijn dan wordt er vaak 5 euro per deeltje voor gevraagd. En dat heb ik er nou net niet voor over  :-)))  Ik ben nu allang blij en zeer tevreden met deze gescande versie's  ..
Wat heb ik nu gedaan ik heb van alle boekjes 1 rar bestand gemaakt die je kan downloaden en uitpakken met winrar. een programma wat eigenlijk niet op een pc mag ontbreken ;-)
Het is een bestand van 113 mb en geupload via mediafire
Bij het uitpakken krijg je 8 mapjes  met jpg bestanden..
Ik zou zeggen heel veel plezier ermee. :-)))














24 februari 2012

Kopertjes en Krijgertjes



Edit:
Ik besef dat dit bericht veels te lang is geworden om te lezen, maar op de een of andere manier kon ik niet stoppen :-))) en heb het nu al geschreven....


Jaaaaaa.. Ik ga toch weer proberen om dagelijks een blogje weg  te schrijven.
Het is zo'n gemis en alsof je een stukje uit een dagboek mist. als ik zo lang niets van me laat horen en
daarbij ik heb zoveel dingen wat ik nog kan vertellen, graag wil laten zien. En dat raakt een beetje in de vergetelheid.

Dit jaar is nog geen 2 maanden voorbij en de vooruitzichten beloven nu al mega druk te worden.

Naast dat mijn eigen huis wat nu net te koop staat, heeft  mijn dochter samen met haar vriend een huisje in Woerden gekocht. Dit nog allemaal onder voorbehoud hoor, want ze wachten nu op het bouwkundig rapport. Maar het bod wat ze hebben uitgebracht is geaccepteert, dus het is nog even spannend. Wanneer alles volgens plan zou lopen dan krijgt ze half  juni de sleutel en kunnen we er even tegenaan. Stiekem hoop ik dus dat de koper van mijn eigen huis nog eventjes op zich laat wachten zodat  ik eerst mijn dochter en vriend kan helpen. Ik vind het toch wel spannend allemaal.
En wat zal ik haar gaan missen, het gezellige gekeuvel smorgens vroeg voor dat we naar het werk gaan, en de gezelligheid savonds. Maar ze is de wereld niet uit  en het is nog geen half uurtje met de auto. Aan de andere kant is het natuurlijk ook ontzettend leuk om te zien hoe die twee hun vleugels uit gaan slaan en hun eigen huisje leuk gaan inrichten en opknappen. Jong en enthousiast. Ik kan daar dan ook weer van genieten . Het is weer een andere weg die je inslaat. Maar tot zover heb ik nog even de tijd om te handwerken en dat doe ik dus ook lekker.

Zowaar tussen de bedrijven door heb ik deze week nog kans gezien om  5 blokken te breien.
Dat is voor nu ook even het makkelijkeste om op te pakken. Je zet zo makkelijk een nieuw blokje op en verder hoef je er niet al te veel bij na te denken,  De wol begint aardig op te raken trouwens.
Ik had destijd van elke kleur 9 bollen gekocht (raar aantal eigenlijk) weet ook niet waarrom.
Misschjien dat er ergens nog 2 bollen leggen maar ik denk het niet. Nog 2 bolletjes van elke kleur te gaan en dan staat de stand op 38 blokken.



Wil ik hem net zo groot maken als de witte deken dan moet ik naar de 80 blokken  toe. Dus moet ik er mnstens van elke kleur nog 10 bollen bijkopen. Goed eventjes geen UWYH   Of toch wel een beetje..Laat ik van mijn zwager deze week nu een cadeaubon van 20 euro  krijgen van Jansus en Jansus. (De Handwerkwinkel)  Ik had hem het afgelopen  jaar geholpen met wat dingentjes en hij heeft mijn oude bankstel gehad. Had niet gehoeven maar wel heel lief natuurlijk.  En het komt goed van pas nu want van dat geld wil ik dus die wol gaan kopen. :-))) dat is voor mij weer een meevallertje. Dus een kopertje en een krijgertje ineen om even bij de titel van de blog te blijven


Dit hartje is trouwens wel een heel verhaal apart, want die heb ik al eens eerder gebreid. Hier.Ik was verliefd geworden op het leuke reliefpatroontje  maar ik kreeg hem niet netjes en mooi en het leek zelfs niet eens op een hartje. Nu stond hij ineens bij Elizabeth  en Wel verdraaid zij had hem wel goed. Laat ik het toen gewoon harstikke fout gedaan hebben.  Het is een kwestie van de teruggaande naald alle steken recht te breien wat ik dus niet had gedaan. ik was gewoon verder gegaan met het telpatroon.. Zo zie je maar weer. :-)) Dit blokje is nu net zo leuk geworden.  Dus Elizabeth bij deze bedankt voor de perfecte uitleg.


Nog een kopertje via Marktplaats zijn deze twee leuke tijdschriften  van 3 Suisses
Spelen met Restjes  en het vrolijke restenboek



2 Heerlijke boekjes vol met ouderwetse, nieuwerwetse  inspriatie en dat met die restjes bevalt me wel
want daar hoeven we dan niets voor te kopen mocht ik wat uit deze boekjes willen maken. Ik ga de boekjes inscannen, want eigenlijk zijn ze te leuk om niet te delen :-)  En daarbij zat ook nog een zakje met gekleurde knopen. (zie foto boven)  Oke dan ga ik toch even buiten me boekje wat betreft het UWYH  want dat zou ik dus niet meer doen ;-)  Foei Peetje... strafpunten hihi















Dat belooft in ieder geval een hoop leuke patroontjes. 
\

Dan de krijgertjes



3 weken geleden alweer kreeg ik een mail van Jeanet Van Blij dat ik brei
Ze had nog van die dunne breinaaldjes liggen maatje anderhalf....waar ik het onlangs over had (hier) en ze wilde ze graag opsturen. Zo lief gebaar. en ik ben er erg blij mee want op mijn verlanglijstje staat nog dat hele fijne poppenjurkje voor een mini baby born die ik graag wil breien. (zie hier) Ik heb nog nooit met zulke dunnen naalden iets gemaakt dus dat is een hele uitdsaging.

Maar ik heb nog meer leuks gekregen. 2 leuke boekjes met kleertjes voor pop en beer.


Op de Bloggerdag vertelde Betsy van Wolattelier Dian.  dat ze nog wat poppenboekjes had liggen en er niets mee deed. En die wilde ze graag naar me opsturen. Daar zeg ik natuurlijk gaan nee tegen.
Ook dat is inmiddels al ruim een week geleden,  maar evengoed wil ik het toch nog even vermelden op de blog. Dat ondergoed vind ik helemaal super..Daar ga ik binnenkort  ook wel een scan van maken, want de patroontjes zijn veels te leuk Dat moet gewoon verspreid worden  :-)))) Dus hou de poppenblog van de week maar in de gaten.

Zo genoeg geschreven voor vandaag. Morgen laat ik de inhoud van de nieuwe Anna Burda Zien en er is volgens mij een nieuw blad van de Anna Uitgebracht.. Ik heb hem gekocht, maar het is mij nog wat onduidelijk of dit elke maand gaat uitkomen.  Het is in ieder geval een  haakblad. en het ziet er  heel interessant uit.

Tot morgen. Nu eerst weer een breiblokje opzetten en vanavond de collegablogjes weer gezellig  langslopen.. want ik heb een hoop om in te halen :-))))


lieve groet Petra

23 februari 2012

Over Bloggen, Breien en Bijzondere Boekjes

Over Bloggen, Breien en Bijzondere Boekjes



Bloggen.

Ik vind het de laatste tijd heel moeilijk om het bloggen bij te houden.
Door mijn werk en de wekelijkse bezigheden, heb ik het bloggen als vanzelf op een laag pitje gezet. Toch vind ik het ook wel  jammer dat ik daar daar dan niet even de tijd voor neem. Maar ik merk gewoon dat ik mijn prioriteiten even heb verplaatst.
Ik werk ook bijna full time, door al de extra uren die ik ernaast draai. Vaak zijn dat de korte diensten, wat ook je dag of je weekend breekt. Sowiesdo de wintermaanden zijn toch wat lastiger voor mij, Ik heb dan gewoon wat minder zin en energie.. niet dat ik me depri voel of zo, maar ik vind het ook heerlijk om dan savonds na het eten lekker lui op de bank weg te zakken, even aan de luiheid toe te geven om vervolgens weg te dutten en dan later weer wat te handwerken. Hoe gezellig de winter ook kan zijn met al de feestdagen en de warme kachel. gebreide kerstballen. net als vele andere mensen heb ik last van de bekende winterblues.  Toch denk ik niet dat het al te lang meer duurt dat ik daar weer uit kom. Ik merkte het van de week  ineens hoe heerlijk het is dat als ik smorgens naar me werk ga (even voor 7 uur)  en je dan ineens de eerste vogeltjes al weer hoort kwetteren.  zo gezellig, daar wordt ik echt blij van.  en de dagen worden natuurlijk ook wat langer, van de week liep ik bij blokker naar binnen en zag ik alweer van die leuke paasartikelen liggen. (nee ik heb  nog niets gekocht) :-))   Ik was gisteren bij mijn ouders en mijn moeder kwam al met het eerste bosje lentetakken aan.  Geknipt uit de boom van de overbuurman.. Dat mag :-)  Over een paar dagen komen daar van die frisse gele bloemetjes uit.  Dus het lente gevoel komt er wel weer aan :-))) en daarmee natuurlijk  ook weer  de broodnodig lichtenergie.  Over 6 weken is het alweer pasen. :-)))  Tjeeeee  wat vliegt de tijd voorbij.




Breien.

Deze week ben ik toch weer  verder gegaan  met de breiblokken voor de meebreideken Omdat ik niet te ver achterop wil raken.. en ik deze deken dit jaar ook graag wil afronden.
Het gaat me wel eens aan me hart als ik al die mooie nieuwe maaksels en ideetjes voorbij zie gaan. Dan wil ik zooo... graag weer aan iets nieuws beginen. Maar ik ken mezelf en als ik me telkens weer op iets anders ga storten, dan blijft de rest weer leggen.
Wel wil ik van het weekend een leuke paastak kopen en een paar eieren  gaan breien. Want het boek van Arne en Carlos is inmiddels ook binnen..  en ik kan het niet over me hart verkrijgen om daar niets mee te gaan doen. Ik wilde het eerst overslaan, maar aan de andere kant is het ook wel weer ontzettend leuk om te gaan doen. Zo heb ik dat toch al een beetje in mijn hoofd om elk jaar wat leuks (zelfgemaak) voor  pasen te maken. iets wat je jaarlijks terugbrengt in je huis. En omdat mijn dochter over een paar maanden gaat uitvliegen  wil ik dat  ook voor haar gaan doen.  Ze heeft tenslotte ook al een gebreide kerstbal.


Aangestoken natuurlijk ook door Elizabeth haar paaseierballen :-) wil ik daar van het weekend mee aan de slag gaan..  Ik moet toch iemand de schuld geven
En wol en lieve zoete kleurtjes leggen hier genoeg dus ik hoef er ook niets voor aan te schaffen.
Dus blijf ik bij mijn UWYH voornemen. 




















Boeken.

Geen handwerkbeurs voor mij, veel van de spulletjes die ik vorig jaar kocht heb ik nog steeds niets mee gedaan. Maar ik ben wel lekker aan het shoppen geweest op marktplaats. Zo af en toe doe ik dat graag. Er waren een aantal boekjes die ik heel graag wilde hebben Met name de boekjes van Lucinda Guy.

Verliefd geworden op het popje wat Elizabeth heeft gemaakt.  Zie hier Lola Wat ze ons liet zien op de Bloggerdag. Als zoiets eenmaal mjn aandacht heeft ga ik verder op zoek.
Lucinda Guy is een geweldige ontwerpster. Ze heeft nog meer leuke boekjes onder haar naam staan. Dus dan struin ik altijd eerst de Marktplaats af. Helaas het beruchte boekje
Bijzondere breisels voor boefjes heb ik nog niet weten te bemachtigen maar de aanhouder wint en ooit zal die nog wel eens voorbij komen.  Maaaaaar ik heb hem inmiddels wel in het engels. Via het WWW  Alleen dan is de naam And So To Bed!!
Hier kun je het boekje ook even inkijken


Meer boekjes van haar zijn bv.

Breien voor kleine boefjes (gevonden via Marktplaats)


Dit is een bijzonder leuk boekje, Vooral de tekeningen staan me zo aan. Waar het eigenlijk niet om gaat natuurlijk, maar het maakt de inhoud zoveel leuker. Behalve de leuke kinderkleertjes staan er ook leuke breisels in.













Haken voor kleine boefjes (gevonden via Marktplaats)















Morgen meer  over boekjes en breisels  :-))