CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

11 juli 2011

Een nieuwe week...

Een nieuwe week start met de maandag. De wekker gaat hier altijd vroeg, ook als ik pas om 9 uur hoef te beginnen. Zoonlief moet nl. om 6 uur al de deur uit. Ik zit nu nog even met de laptop in bed en hoor hem beneden rommelen. Ook mijn dochter is er al uit. Ze redden zich wel alleen.

Straks stap ik weer op de weegschaal. Ik ben wel afgevallen maar niet zoveel. Dat vind ik niet erg, het hoeft bij mij niet zo hard te gaan, want ik wil mijn eetpatroon niet al te streng aanpakken. Gewoon normaal eten en niet te veel snoepen (of helemaal niet) dat werkt voor mij het beste. Mijn vriendin zit bv. aan de shakies. en valt nu kilo's af..Het gaat super hard hoor, maar ik kan dat niet combineren met mijn werk en gezin. En ik moet smorgens ook een goed ontbijt hebben ander ga ik halverwege de ochtend toch weer lopen zoeken en snaaien.
Hier weer even met de sokken op het schavot, hihi


Oeps ik had het fotootje bewerkt in Picasa Albums en verkleind. Hij is nu wel erg klein uitgevallen, maar er staat echt 73,1 dus 8 ons eraf :-)))


De Meebreideken

Ik ben met een eigen blok van de meebreideken bezig wat alleen niet zo erg wil lukken.
Blok 14: Het Ajourhart patroon van Elizabeth vond ik wat minder, dus ik ben op zoek gegaan naar een ander hartje. Nu had ik wel wat gevonden wat in de eerst instantie ontzettend leuk leek,
Via het meebreitopic van het hobbydoosforum kwam ik namelijk hier terecht.

en daar is dit motiefje in het katoen gehaakt.

SowieSo was ik al verkeerd begonnen want het hartje kwam niet goed in het midden uit, maar
ook het patroontje pakte niet mooi uit met wol, Je zag niet goed dat het een hartje was, dus het hele blok is inmiddels weer uitggehaald en bij gebrek aan inspiratie het werkje naast me neer gegooid. En nu twijfel ik, ga ik verder met het volgende blok of zal ik nog een poging wagen om zelf wat te creeren Ik neem echt mijn petje af voor Elizabeth ,want het valt niet mee om een eigen blok samen te stellen.

Ik zoek nog maar even verder.
Dit is ook nog een optie.


Gisteren had ik mijn moeder aan de telefoon, die heeft de smaak te pakken. ze heeft al net zoveel blokken gebreid als ik, maar of alle blokken bij het geheel gaan passen vraag ik me af. want ze heeft het thema een beetje omgegooid.
Inmiddels is ze ook zelf bollen bij gaan halen bij de wibra, want anders kwam ze het weekend niet door. ze had het over een eendje, een kip, een poes en wilde nog een zeilschip en een molentje gaan doen. Ze had ook wat tekeningetjes gemaakt..Geweldig Toch.. ze heeft zo haar eigen stijl. Ik denk alleen dat het 2 dekens gaan worden. Dinsdag ga ik altijd naar mijn ouders, Ik neem mijn fototoestel wel mee.

8 reacties:

Anoniem

Hoi Petra was dat blok niet gebreidt met ribbels en tricotsteek????? Ik heb ze ook wel gemaakt als Dishcloth ooit is met een groep gaat prima hoor......succes met je blok als je het om gooit wil je natuurlijk wel dat het net zo mooi wordt maar dat gaat JOU vast wel lukken ;o)
en knap hoor weer wat eraf ik worstel ook nog steeds om er wat meer af te krijgen maar poeh dat is niet makkelijk.

Anoniem

Goed zo Petra gewoon doorgaan bijna 1 kilo moet je maar bedenken. Gewoon niet snoepen en een gezond tussendoortje mag. Als je trek krijgt drinken in plaats van eten. Gelukkig is er weer veel fruit. Als ik alles zou willen maken wat voorbij komt aan leuke dingen moet ik hééél vroeg opstaan maar ik ga wel laat naar bed. Ik ben benieuwd wat voor deken je moeder maakt, wordt vast gezellig.

Angélique

Petje af dat je weer 8 ons kwijt bent!
Ik ben heel benieuwd nar het werk van je moeder. Je bedoeling is in ieder geval geslaagd ;-)

Birgitte aka Bietje

Proficiat, weer wat kwijt. Goed gedaan hoor.

Hallo Peetje

Ja je hebt gelijk Marjolein . dat is een gebreid blok. Alleen met die witte wol zag je totaal niet dat het een hartje was. het trok ook in.
Maar die pannelappen zijn wel erg mooi gemaakt.
dus misschien met katoen dat het dan wat platter is. ze lijken me wel erg leuk om te maken.

Unknown

Ik heb het hartjesblok ook gebreid. Je kunt hem zien op mijn blog in de deken zit ie onderin in het rood. Te zien op de middelste foto. Met ribbels en tricot vond ik hem wel leuk. Als je hem opgespannen hebt is het allemaal wat mooier, het trekken gaat er dan uit.

marion

jee, wat knap van je moeder.........veel plezier morgen samen......

Jacomijn

Hoi Petra, die meebreideken houd ik in mijn achterhoofd ! Ik ben nog niet zo heel thuis in sommige steken, maar dat is dan weer juist een uitdaging.
Qua afvallen, kunnen we mekaar de hand geven. Zoals jij het doet, doe ik het ook (minder snoepen etc.). Met dit verschil dat jij al heerlijk onder de 75 bent en ik dat helaas nog niet gehaald heb. :o(
(en jij durft een foto van de weegschaal te posten en ik niet !!!) :o) !!!

Een reactie posten