CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

10 juli 2011

Lizzie Kate Vier Jaargetijden (Summer)


Na al dat gebrei en gehaak wilde ik toch ook graag een borduurwerkje voor thuis hebben.
Ik ben dan wel met de Jaarkalender van Lizzie Kate bezig, die doe ik samen met een vriendin. Maar voor de rest heb ik geen borduurwerkjes liggen.

Bij borduren moet ik mezelf altijd even een zetje geven om te beginnen, want het is zo'n getel.
zeker in het begin. Het liefst wil ik dan ook alleen thuis zijn.
Vanmiddag was perfect. Dochter met vriend gingen er op uit en zoonlief zit boven te gamen...
Dus ik heb het rijk beneden alleen. Toch wel lekker hoor.
De borduurspulletjes waren snel tevoorschijn gehaald en ik ben in alle rust eraan begonnen.

De vier jaargetijden van Lizzie Kate, Ze zijn zo leuk. En deze patroontjes heb ik gewoon gevonden op Flickr... Zomaar! Ze hebben er ook maar eventjes gestaan. weggehaald wegens.....
Dus ik had ze net op tijd opgeslagen. In ieder geval was ik zeer verheugd ;-). De lijstjes had ik een poosje geleden al gekocht bij het oude pakhuis.
De stof is van linnen, denk ik. Daar had ik nog een hele lap van liggen. Lekker als je dan ook alles bij de hand heb. Ik ben met het kadertje begonnen om te zien hoe groot het zou worden en of het een beetje in het lijstje zou passen. En nu verder met het tuinpad, zo werk ik omhoog. Ik zie nu alleen dat de vlag Amerikaans is..Die gaat natuurlijk in het Nederlands.


Nu ik toch met borduren bezig ben, De poeezie plaatjes van gisteren. Die komen uit de Ariadne van September 1976. Ik heb ze ingescand voor wie ze graag wilt hebben. dus je kunt ze weghalen bij de patroontjes... maar het viel niet mee om de borduurpatrooontjes in te scannen, die staan op het raderblad en het is allemaal oud en dun papier, maar ik dacht dat het zo wel te doen was.






En de lavendelzakjes in ajour gebreid zijn ook opnieuw ingescand..Ik had er al 2 keer een mail over gehad, waar het babymutsje was..Dus nu helemaal kompleet met kastrandjes, handoekrandjes, en het babymutsje.

4 reacties:

Anoniem

Wat ben je druk bezig geweest met van alles en dat borduren en als maar tellen. Het ziet er schattig uit maar daar begin ik niet meer aan.Het lijkt me wel rustgevend want je moet je concentreren dus kan je niet aan iets anders denken.En inderdaad met katten moet je veel stofzuigen. Ik rol mijn grannies op in een flece dekentje maar nog vind ik fijne haartjes van ze.Ik doe mee met de Cal, leuk joh mooie patronen, helemaal happy.

Hallo Peetje

Hee wat leuk dat je ook meedoet aan de Cal, Ik vind het ook echt iets voor jou. Heb er zelf al een paar af, maar wil er nog een blogje over maken. En borduren, wat betreft het tellen vallen de patroontjes van Lizzie Kate nog mee hoor, veel vlakjes van 1 kleur. en het zijn relatief kleine werkjes, want zo'n heel groot borduurwerk begin ik ook niet aan, Ik weet bij voorbaat al dat ik dat dan niet ga afmaken.

Elizabeth

Borduren is heerlijk op z'n tijd! Ik vind het super ontspannend... Wat een leuk patroontje, ga je alle vier de jaargetijden op één lap maken of apart? Oh nee, ik zie/lees het al; apart dus.
Misschien had ik het al een keer gezegd, maar wat heb je toch een superblog! In korte tijd heb je heel veel opgezet en de lay-out is zo mooi...

Groetjes, Elizabeth

Birgitte aka Bietje

Hoi Peetje, wat een gave patroontjes van Lizzie Kate. De jaarkalender ken ik, die heb ik al af. (hoe ga je ze overies verwerken als ze klaar zijn?) Maar deze seizoenen ken ik niet. Jammer dat ik ze niet op tijd op flickr gezien heb ;)

Een reactie posten