CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

31 juli 2011

Beer en Poes deel 2 (de patroontjes)

Toch nog eerder klaar dan verwacht, we gaan strakkies naar de kleine Fleur kijken.
Maar hier is dan ook de poes klaar voor vertrek.



Dag, dag, mede bloggers, we zwaaien maar even. Het was leuk om hier te zijn maar bij Fleur is het vast ook heel leuk. Wil je ons maken ? Hieronder staan de patroontjes die je kunt downloaden, (klik maar hier) en anders vind je ons aan de linkerkant bij de patroontjes.

Beer en Poes.


Zo klaar stond er bij in het tijdschrift. Maar dat moet je dan maar ruim nemen. Want wat is eigenlijk zo klaar. 5 minuten, een half uurtje of een paar uurtjes.
Nou dat laatste was het dus in mijn geval, inclusief het breien ben je toch een paar uurtjes (6 a 7) bezig hoor. En dat uitgerekend maar voor 1 beertje. Het was wel een leerzaam projectje, want nu weet ik dat ik in het vervolg beter katoen kan nemen, want dat is wat stugger en steviger en waarschijnlijk minder rekbaar. Bij het opvullen zie je gaatjes zitten, omdat de wol zo meerekt. En de afwerking van de laatste nld, de resterende steken die je op een draad moet zetten, vind ik ook niet prettig, maar misschien kwam dat ook door de wol want ik had naar mijn idee te grote lussen. Het beertje is iets kleiner uitgevallen omdat ik voor deze wol nld 3.5 nodig had.
De poes (Toch nog gehaald met het restje wol) zit half in elkaar... Ik heb eigenlijk geen zin meer, maar maak het toch maar af. En het konijn vergeet ik maar even.

De oogjes moesten met vilt, maar die heb ik voor het beertje gehaakt.
Al met al is het wel een heel lief beertje geworden, Dus hij mag mee.. Maar er zitten heel wat irri's in :-)





Prettige Zondag. enne.. (het beloofde patroontje plaats ik vanavond.)

29 juli 2011

Ribbeltje na Ribbeltje Breien.


Vorige week had ik het al een beetje laten zien, de kraamcadeautjes die ik graag wilde maken.
Maar ik vrees dat ik het niet ga redden, want de planning is om a.s zondag al te gaan. Morgen mag ik de hele dag werken, dus weinig tijd meer. En daarbij, ik vrees dat ik wol tekort kom. Het zal er vanavond om gaan spannen om er 1 af te krijgen. Ik brei deze diertjes van restjes bamboulene wol. En het roze bolletje wordt wel erg klein nu. Er moet nog een hoofd op, 1 oor en 2 armpjes. Nou..het zal mij benieuwen.


Nou ja goed, het maakt ook niet uit. Het is ook leuk om later nog een keer te geven. En ik had evengoed al een leuk cadeautje gekocht. Dit moeten ze gaan worden, de patroontjes staan in een Ariadne Baby & Peuter uit 1985. Voor wie ze wil hebben, ik scan ze later in want de scanner staat boven ;-). Eerst maar even verder breien. Want dit hoort toch ook een beetje bij de afmaakwerkjes.


En als er 3 in het boekje staan. wil ik ze ook alle drie maken en zo fantasieloos als ik dan ben...hahaha, allemaal in dezelfde kleurtjes.
Hoewel..misschien stap ik er wel van af.. Maar de poes wordt zeker roze, want zo was de keuze van mijn dochter.

Ze staan trouwens in dit blad.



Zo Klaar staat erbij...

Wordt vervolgd dus....

28 juli 2011

Ta-Dahhhh.....

Ta-Daah wat is dat leuk om te zeggen. Vanavond heb ik alle draadjes netjes afgehecht...Het viel eerlijk gezegd wel mee, het is een grote Granny Square geworden van 1,40 bij 1,40 cm Bijna 1700 Gram. Hier wat foto's





36 labeltjes.. ik had ze bewaard... en alle draadjes in een glas.
Het is Tik!! ik weet het, Het zij zo.... ;-)




 
Dit is onze Toob (Toby) een halfommetje van een Friese stabij en een Kooier.
Hij kijkt er nu zo zielig bij, alsof hij wil zeggen... Alweer!!

Flowers and Leaves....en koffie!!



Goedemorgen!!!
Ik ben lekker vroeg vandaag en ik hoef pas om 9 uur op mijn werk aanwezig te zijn...Dus ik hoef me niet zo vreselijk te haasten. Nu zit ik nog lekker even aan de tafel wat te rommelen... Want wat ging ik ook alweer doen met de restjes...De bovenstaande foto verteld dat ik klaar ben met mijn Plaid. Gisteravond heb ik de laatste toer gehaakt..
Yesssssss... Weer wat af...Althans ...bijna dan....Want die vervelende draadjes moeten nog.
Alleen gisteravond had ik daar even geen zin meer in...Als ik vanmiddag thuiskom uit nijn werk ga ik daar aan beginnen. Dan pas kan ik hem op de blog showen. ;-).
Maar wat doe je met de restanten...Wat er van over was is 115 gram. Nu heb ik die kale rieten tas van de Trekpleister! en dat schattige lieve bloemetje van Lucy ;-) Flower and Leaves. Dus daar ben ik een beetje mee aan het puzzelen... dat kan niet zonder koffie... ;-) Kijk!!! ik heb inmiddels al 4 bloempjes gemaakt en 8 blaadjes... Dit wordt mijn haak/brei werk tas.



27 juli 2011

Zomaar een kijkje om me heen


Ik heb van de week een drukke werkweek. Doordat andere collega's op vakantie zijn draai ik momenteel veel overuurtjes. Ik hoef dat niet te doen, maar de extra uurtjes op mijn loonstrookje zijn altijd welkom. Nadeel wel is als ik thuiskom heb ik meestal geen fut meer voor het huishouden. Het scheelt wel dat de jongste (mijn zoon) deze week op vakantie is en mijn dochter pas om 7 uur thuis komt, dus heb ik nog even de tijd voor ik aan het eten begin.
Ik was om kwart over 3 thuis...De post was al binnengekomen. Er lagen er 2 kleine pakjes op de grond. Leuk paketjes uitpakken!! Ik denk al niet meer aan het huishouden. Ik start de laptop op, neem een bakje senseo koffie en plof even lekker op mijn luie kont neer.

Ik had namelijk vorige week een aantal handwerkbladen via marktplaats gekocht. Die druppelen deze week binnen (gisteren kwam de Libelle Stekengids binnen) en vandaag 2 hele oude patroonbladen. Ik verwacht er nog een paar morgen. Wat dat betreft ben ik een echte verzamelaar. De boekjes die ik vandaag binnenkreeg zijn 2 hele oudjes. Patroontjes van lang geleden. Jaren 50/begin jaren 60.. en nog steeds goed bruikbaar.

24 breisteken, voorgesteld door de 3 suisses wolfabrieken te Tilburg, brochure nr. 2
en een keur van modern haak en breisteken (jaren 50)



Ik ben er weer blij mee. Ik pak mijn afmaakwerkje en rust even uit van de drukke dag...Heerlijk even met je eigen ding bezig zijn. Ik geniet echt van dit rustmoment. Dan kijk ik de kamer in, mijn blik gaat even in het rond. En ik zie ineens leuke fotofragmentjes van volle tevredenheid.


Kijk De maltezer van mijn dochter Timo... Lekker lui op de bank. Hij kijkt omhoog als ik zeg " ga je mee" Klik op de foto.
Dan gaat mijn blik naar de andere kant...hoor een gepiep uit Toby zijn bek (Gaaaaaaaaaaaaap)
Klik op het juiste moment... Heerlijk !!!


Op de tafel rechts van mij staat een bakje Yoghurt....jammer hij is nu leeg.


Een stukje stilleven aan de overkant.....Het hoekje waar alles wordt neergegooid.


Dan kijk ik naar beneden op mijn schoot, daar ligt mijn dikke plaid. Best wel warm, 1600 gram weegt het nu...maar ik wil hem gewoon afmaken.



Kijk ik nog verder naar beneden, daar staat de tas met de laatste wollebollen op de bodem. Het waren er 36 in totaal. Ik haak echt alles op. Van wat er over blijft haak ik dikke bloemen voor op dezelfde tas. Zoals deze... Deze kocht ik veel goedkoper bij de Trekpleister. Alleen Kaal!!!! Dus die mag wel wat opgepimpt worden.


Dan heeft een mens toch niets te klagen met zoveel tevredenheid om je heen.....

26 juli 2011

Scaramouce! Will you do the fandango?

Dat zinnetje zit de hele dag maar in mijn hoofd en komt van Bohemian Rhapsody.
Want dat had ik nog niet eens verteld dat de musical van Queen (afgelopen zondag) echt geweldig was. De Cast was vrij onbekend voor mij, behalve dan Antje Monteiro, die de rol van Killer Queen Speelde, maar de zang en het toneelspel loog er niet om en vooral de zanger WOW! ...een jonge Bruce Springsteen achtige hoofdrolspeler (John Vooijs) met van die leuke donkere krulletjes, die heel goed wist hoe hij het publiek moest bespelen. Kortom in vele vrouwenogen gewoon een Lekker Ding!!! Het verhaal er om heen speelt zich af in de toekomst waar de rockmuziek verboden is en songteksten verboden woorden zijn. Wil je weggeblazen worden van je stoel.. dan is Deze musical echt een aanrader. Leuk was dat we na afloop nog werden getrakteerd met een optreden van Adlicious. (2e finalist van Xfactor) Die Bohemian Rhapsody nog eens dunnetjes overdeden. Leuk!!! geweldig!!! zeker als je een fan bent van de muziek van Queen.. en dat ben ik ;-)

Hier een paar foto's (stiekem gemaakt)




En hier nog even die leukerd!! Deze foto is van internet gehaald hoor, want zo dichtbij fotograferen lukte niet.





25 juli 2011

Birdie Decoration van Attic 24 (blogtip)


Ik ben gek op het gehaakte vogeltje van Lucy. (Attic 24) Inmiddels heb ik er zeker al een stuk of 6 gemaakt. 2 heb ik er weggegeven als cadeautje. Ik vind Lucy geweldig, maar volgens mij heb ik dat al eens geschreven. Haar blog is een beetje speciaal voor mij, niet alleen omdat het één van de eerste was die ik bezocht, maar door haar enthousiasme ben ik aangestoken door weer te gaan houden van mijn oude hobby's.

Gisteren maakte ik een foto van een meebreiblok met een roestig vogelhangertje. Het blijkt een geliefd beestje, want ik las tussen de reacties dat er meer waren die dit vogeltje hadden gekocht. Ik zag ze een keertje bij de Action leggen. (3 in een doosje) Ik vond ze zo leuk! en nu hangen ze al een poosje aan de muur in mijn hobbykamertje. Ik heb nog een andere in de kamer hangen.. weet niet meer waar die vandaan komt. (otak geloof ik) Maar ik hou wel van dat soort frutjes in mijn huis. Omdat het de week van werkjes afmaken is, dacht ik gelijk aan de onafgemaakt birdie die ik nog in elkaar moest zetten. Het patroontje kun je vinden bij lucy op de blog (KLIK HIER) In het engels geschreven. Maar met een overduidelijk tutorial erbij. En met heel veel duidelijke foto's..Het is goed te doen en hij is zo leuk om te maken.

Hierboven op de foto zie je er 3 hangen aan een breipen. De vierde is in de maak.


Alle onderdeeltjes waren al gemaakt.
Het lijfje wordt aan elkaar genaait.

De pootjes eraan, een klein beetje opvullen en vervolgens het snaveltje en de pootjes alvast even vastprikken. voor je die vergeet ;-)

Verder de vleugeltjes, knoopjes voor de oogjes, het leuke bloempje van lucy, een paar leuke kraaltjes aan de pootjes en klaar is je birdie. eigenlijk is het ook zo gebeurd!


Nu zijn ze met z'n viertjes.




en er is weer een werkje af!!!


Groetjes ~ Petra

24 juli 2011

Pannelappen en Meebreiblokken

Het is de week van werkjes afmaken, En dat geeft best wel een soort van opgeruimd en goed gevoel. De tweede pannenlap is inmiddels ook klaar. De draadjes zijn netjes afgehecht. Van het dienbladkleedje nog niet ;-) erg he....ga ik ook nog doen van de week. Eigenlijk vind ik het zonde om ze te gebruiken...Maar voor de sier zijn ze ook leuk.


Grappig vind ik het altijd waneer ik met iets bezig ben, altijd wel iets herkenbaars in huis tegenkom met eenzelfde kleurcombinatie.


Inmiddels ben ik ook weer bij met de meebreiblokken van Elizabeth. Blok nummer 17 is klaar. Mijn moeder heeft er al veel meer gemaakt, maar nu wist ze even geen patroontjes meer uit haar hoofd..Dus heb ik haar maar mijn breisteken boek gegeven... ben benieuwd of ze eruit komt. vond het boekje zelf niet zo duidelijk omschreven. Maar de titel alleen al is hilarish "Van het rijk der vrouw" hahaha


De Foto's
Blok #12 Het Bamboematje...

Ook weer zo'n leuk patroontje van Elizabeth

Blok #13 Vlaggetjes. Heel veel vlaggetjes ;-) Leuk!


Blok #14..Het hartje
Deze was buiten de Kal om, Maar het wil maar niet lukken.
Dit patroontje had ik eerder uitgehaald, weer opnieuw gebreid, maar hij komt niet goed tot zijn recht met deze wol. en ik denk dat ik een gerstenkorrel hart ga breien,


Blok #15 Ajourhuisjes.




Blok #16 Tegeltjes en Blok #17 Ribbeltjesdriehoek


Al deze patroontjes met uitzondering van het hartje zijn de vinden op de blog van Elizabeth.
Busy Bessy Crreatief

:-) Prettig zondag - groetjes Petra

en vanmiddag ga ik naar Utrecht. ...Heb er zin in.