CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

25 juli 2011

Birdie Decoration van Attic 24 (blogtip)


Ik ben gek op het gehaakte vogeltje van Lucy. (Attic 24) Inmiddels heb ik er zeker al een stuk of 6 gemaakt. 2 heb ik er weggegeven als cadeautje. Ik vind Lucy geweldig, maar volgens mij heb ik dat al eens geschreven. Haar blog is een beetje speciaal voor mij, niet alleen omdat het één van de eerste was die ik bezocht, maar door haar enthousiasme ben ik aangestoken door weer te gaan houden van mijn oude hobby's.

Gisteren maakte ik een foto van een meebreiblok met een roestig vogelhangertje. Het blijkt een geliefd beestje, want ik las tussen de reacties dat er meer waren die dit vogeltje hadden gekocht. Ik zag ze een keertje bij de Action leggen. (3 in een doosje) Ik vond ze zo leuk! en nu hangen ze al een poosje aan de muur in mijn hobbykamertje. Ik heb nog een andere in de kamer hangen.. weet niet meer waar die vandaan komt. (otak geloof ik) Maar ik hou wel van dat soort frutjes in mijn huis. Omdat het de week van werkjes afmaken is, dacht ik gelijk aan de onafgemaakt birdie die ik nog in elkaar moest zetten. Het patroontje kun je vinden bij lucy op de blog (KLIK HIER) In het engels geschreven. Maar met een overduidelijk tutorial erbij. En met heel veel duidelijke foto's..Het is goed te doen en hij is zo leuk om te maken.

Hierboven op de foto zie je er 3 hangen aan een breipen. De vierde is in de maak.


Alle onderdeeltjes waren al gemaakt.
Het lijfje wordt aan elkaar genaait.

De pootjes eraan, een klein beetje opvullen en vervolgens het snaveltje en de pootjes alvast even vastprikken. voor je die vergeet ;-)

Verder de vleugeltjes, knoopjes voor de oogjes, het leuke bloempje van lucy, een paar leuke kraaltjes aan de pootjes en klaar is je birdie. eigenlijk is het ook zo gebeurd!


Nu zijn ze met z'n viertjes.




en er is weer een werkje af!!!


Groetjes ~ Petra

9 reacties:

Vlijtige Handjes

Ze zijn schattig. Ik heb vanmiddag ook bij Lucy gekeken. Ik ben helemaal weg van haar sjaal met bloemen en het bloemkussen met de leuke kleurtjes. Het is lang geleden maar zo krijg je wel weer zin in haken.

Angélique

Haha, dit is ook een manier om je werkjes af te maken: een demonstratie geven hoe het moet!
Het vogeltje is leuk! Ik zit ook al een tijdje te denken om het te gaan maken van plastic tasjes, of cadeaulint, of....(dit bedenk ik me nu ter plekke, weet eigenlijk niet of het mogelijk is) met scoebidoo touwtjes (heb ik een aardig bergje van). Weet je wat? Ik ga het meteen proberen. Dank je wel voor de inspiratie wederom! :D

De vertaling staat op http://haakkransje.hyves.nl/blog/44020109/Project_30_04_2011_t_m_31_05_2011_Vogeldecoratie/jVjz/
(wel even lid worden), met dank aan Esther.

Hallo Peetje

Hihi, dank je wel voor het plaatsen van de vertaling, Daar ben ik ook lid van ;-)

Lijkt me leuk met scoobidoo touwtjes...
Hoop dat het lukt.
Haken met plastic tassen heb ik ook wel eens naar gekeken, wat ze tegenwoordig al niet verzinnen.
Eerst maar eens dat stokhaken uitproberen.

marion

wat een supergaaf vogeltje, ik ga haar blog ook eens bekijken

by Ieke

Weer eentje er bij voor mijn to do list... Ben even helemaal klaar met de granny's, dus ik haak lekker even wat anders. Dit lijkt me een heerlijk patroontje om nog wat restjes op te maken, toch?

En Lucy is inderdaad gaaf!

Anoniem

Het hing zeker in de lucht ik zet net ook een vogeltje op m'n blog. Die van jou is ook leuk en ik ga ook even bij Lucy kijken. Nog bedankt voor de mail met de ajour patronen, eens kijken wat ik er mee kan, ajour breien, dan moet je goed opletten en er tijd voor nemen.

Elizabeth

Nee hè.., weer wat leuks dat ik ook wil gaan doen!
Laten ze me maar een internetverbod geven..., want dit loopt de spuigaten uit..

Groetjes, Elizabeth

Angélique

Haha Elizabeth, erg hè!
Nou, ik heb geprobeerd met de scoebidoo touwtjes: het lukt best wel, maar de touwtjes zijn een beetje kort en dus krijg je heel veel uiteinden. Daarnaast is het vrij stug en dat voel je in je handen. Ik stop er maar mee, ben tevreden met het te hebben geprobeerd. Als ik ooit het vogeltje maak, wil ik dat het buiten kan hangen en dus moet het van iets plastics oid zijn. Ach, zie nog wel.

Facts and Fairytales

Die zijn echt ontzettend leuk, zal even bij Attic24 voor het patroontje kijken.
Bedankt voor het delen

groetjes
Brigitta

Een reactie posten