CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 juli 2011

1971...Haken is tijdloos

Even snel in het kort... een zomers haakwerkje uit 1971.
Hoezo Haken is HIP... Haken is tijdloos


Vanmorgen trok ik een oude jaargang Ariadne uit de kast met de bedoeling wat leuke breisteekjes te zoeken.
Halverwege (Juni 1971) kwam ik dit werkje tegen.
40 jaar geleden heette dat geen Granny Square, maar gewoon gehaakte vierkantjes.
Granny Square vind ik leuker klinken hoor, maar toen werden die engelse/amerikaanse termen niet zo gebruikt. Hoewel ik wel vind dat we best wat trotser kunnen zijn op onze taal, maar dat terzijde. Ik vind de kleurtjes erg fris, lekker zomers. Dus heb ik die ook een beetje opgezocht, 3 verschillende soorten katoen/wol. Maar dat kan best.


Zie de eerst twee hier al aan elkaar zitten (join as you go methode) 40 jaar geleden was dat ook niet vreemd. Niets is nieuw eigenlijk. Wat ben ik blij dat ik die Ariadnes van toen nooit heb weggedaan.



Vanavond laat ik zien wat het gaat worden, schrijf ik gelijk het patroontje erbij.

Tot dan!!!

grtjs Petra..

11 reacties:

MrsYarnart

nice flowers! I have lots of old knitting books and magazines, too :) somehow I could not get rid of them :D

Birgitte aka Bietje

We mogen inderdaad wat trotser zijn op onze taal. Ik houd ook niet zo van het overnemen van allerlei Engelse termen, maar ik merk wel dat ik dat ook in mijn dagelijkse taal steeds mee doe. Het sluipt er helaas in. Ik neem me nu voor om er wat meer op te gaan letten.

Anoniem

Leuke bloemetjes die ga ik ook maken van allerlei restjes, dat wordt mijn vakantie werkje!!!
Jouw Blog inspireert me enorm Petra er valt altijd zoveel te zien en zulke leuke dingen. Ik kijk vanavond nog even wat je ervan gemaakt hebt en neem het patroontje over, dank je wel.

Elizabeth

Ja, het sluipt er zeker in.., maar ik vind het niet zo erg. Ik vind engels heel leuk en als ik het wat vaker spreek, begin ik bijna in het engels te denken. Met haken vind ik het zelfs gewoon eenvoudige, 't is korter!
Ik 'kwijl' echt van je Ariadne's, ik ga toch eens een balletje uitgooien bij mijn zus. Die had vroeger jarenlang een abonnement, en ze naait en borduurt nu alleen nog maar...
Nou, ik ben benieuwd naar je vorderingen en ga vanavond weer even kijken wat het geworden is!

Groetjes, Elizabeth

Angélique

Hé, dat ziet er best een beetje bekend uit. Het is iig het groen wat ik bedoelde voor mijn vierkantjes. Aan de rand zitten naar mijn idee wat te veel gaten om het voor een tas te gebruiken. Ik ben benieuwd wat jij er mee gaat doen.

by Ieke

Oh, ik heb zo'n spijt dat we een aantal jaren geleden alle Ariadnes hebben uitgezocht. Alles wat we toen leuk vonden hebben we bewaard, de rest is zo de container in gegaan...

Anoniem

wat een vrolijke frisse vierkantjes .......ja die ariadnes ik denk er met veel plezier aan terug ,nee zo maken ze de handwerkbladen niet meer.
groetjes Marjolein

Jacqueline

Leuk zeg, van die oude Ariadnes met zulke leuke ideetjes! Ben ook benieuwd wat je ervan gaat maken! Wordt nog druk op je blog vanavond!
Groetjes Jacqueline

Unknown

Zeker goed dat je die Ariadne's altijd bewaard hebt. Ik heb jaren een abbonement gehad, totdat ze stopten met handwerk. Nu ik dit allemaal bij jou zie denk ik, wat stom, had ik moeten bewaren, want alles komt een keer terug.

Anoniem

Haken is idd tijdloos of hip zo als je zegt!!

Ik heb vroeger heel erg veel gehaakt. Vond het toen al leuk!

Maar we maakten niet zulke leuke dingen als toen, vind ik.

Zal ook wel met internet te maken hebben! je ziet meer nu!!

Groetjes Thea♥

Anoniem

Foutje!

Ik bedoel niet zo mooi als de dingen die er nu gehaakt worden. Al gebruikten we ook veel kleur!

Een reactie posten